parallax background

Ταυτότητα


Το Micro μ Festival είναι το πλέον ανερχόμενο ετήσιο ελληνικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Στόχο του φεστιβάλ αποτελεί η διάδοση της ταινίας μικρού μήκους και η προβολή της αξιόλογης δουλειάς νέων ελλήνων κινηματογραφιστών του είδους στην ελληνική περιφέρεια και το εξωτερικό.

Το MμF πραγματοποιείται στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού κάθε φθινόπωρο και βασίζει την ιδιαιτερότητά του σε μια σημαντική καινοτομία. Είναι το μοναδικό φεστιβάλ της χώρας που προβάλλει 15 ταινίες μικρού μήκους σε μια ημέρα, την ίδια ώρα σε πολλές πόλεις ταυτόχρονα με «ζωντανή» αναμετάδοση των αποτελεσμάτων.

Το ΜμF είναι ένας χώρος ανοιχτός, μεταβαλλόμενος, καθαρός, μακριά από τις νόρμες και τα πρότυπα που επιβάλλει η βιομηχανία, βασισμένος στην έμπνευση και την αυτοοργάνωση ανθρώπων που αγαπούν τον κινηματογράφο.

Μοναδικός κριτής του MμF είναι το κοινό, το οποίο κάθε χρονιά μεγαλωμένο και πιο ταξιδεμένο ανοίγει άμεσο διάλογο με τους δημιουργούς.

Από το 2011, την πρώτη χρονιά δημιουργίας του MμF στην Αθήνα, το φεστιβάλ έχει μέσα σε πέντε χρόνια αυξήσει το δίκτυο των πόλεων διεξαγωγής του σε δέκα, το 2015, υπερδεκαπλασιάζοντας το κοινό του και αλλά και ανοίγοντας τα φτερά του στο εξωτερικό. Μια δυναμική πορεία που κάθε χρονιά επιβεβαιώνει το λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε και εξηγεί το θόρυβο που σταδιακά δημιουργεί στους λάτρεις του ανεξάρτητου σινεμά.

Ποιοι είμαστε


Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ» ιδρύθηκε στην Αθήνα με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση κάθε δράσης πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Η διοργάνωση του «Micro μ Festival» από το 2011 αποτελεί, μεταξύ άλλων, πρωταρχικής σημασίας μέσον για την υλοποίηση του σκοπού μας.

Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ»

Tel: +30 210 9339763 / +306977092832

E-mail: info@micromfestival.gr

• Σίμος Κυπαρισσόπουλος: Ηθοποιός/ Ιδρυτής και διοργανωτής του Micro μ Festival. Από το 2005 ως σήμερα εργάζεται στον χώρο του Θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, ενώ παράλληλα ασχολείται με την παραγωγή καλλιτεχνικών events. Από το 2011 είναι Διαχειριστής της ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ ΑΜΚΕ. Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Η υλοποίηση του Micro μ κάθε χρόνο πραγματοποιείται με τη σημαντική συμβολή εθελοντών και καταξιωμένων επαγγελματιών που πια απαρτίζουν την ομάδα του.

Σταθερά ή νέα, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, τα μέλη του Micro μ αποτελούν ζωτικό κομμάτι της δημιουργίας και ανάπτυξης του φεστιβάλ κάθε χρόνο.Ιστορία


 • 2011

  Το Micro μ Festival πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα την 26η Σεπτεμβρίου 2011 και φιλοξένησε 15 ταινίες Ελλήνων δημιουργών.
 • 2012

  Μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, στις 6 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε το 2ο Micro μ Festival. Μια σημαντική καινοτομία που εντάχθηκε στην ταυτότητα της διοργάνωσης, από αυτή τη χρονιά, ήταν η ταυτόχρονη προβολή των ταινιών σε τρεις πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος) και η άμεση συμμετοχή του κοινού μέσω τριών παράλληλων εκδηλώσεων στην ανάδειξη με την ψήφο του, της αγαπημένης ταινίας του φεστιβάλ, κάτι το οποίο έγινε σε ζωντανή σύνδεση μεταξύ τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
 • 2013

  Το 3ο Micro μ Festival μας καθιέρωσε στον χώρο των κινηματογραφιστών και κρατώντας σταθερά την ιδέα της επιλογής ενός νικητή από 15 ταινίες, που είχαν επιλεγεί να προβληθούν στις 5 Οκτωβρίου 2013, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το δίκτυο των πόλεων που συμμετέχουν στο Festival, αγκαλιάζοντας ακόμα περισσότερο την περιφέρεια. Εκτός από τις πόλεις που ήδη συμμετείχαν από την προηγούμενη χρονιά, προστέθηκαν τα Χανιά και η Πτολεμαΐδα.
 • 2014

  Το 4ο Micro μ Festival άνοιξε τα φτερά του στο εξωτερικό. Στις 5 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Πτολεμαΐδα, Κέρκυρα και Παρίσι και στις 19:30 ώρα Ελλάδος συντονίστηκαν και παρακολούθησαν τις δημιουργίες των νέων Ελλήνων κινηματογραφιστών αναδεικνύοντας την «αγαπημένη» τους. Τέλος το 2014 συνεργαστήκαμε για πρώτη φορά με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.
 • 2015

  Το 5ο Micro μ Festival πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2015 για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό πόλεων. Δέκα πόλεις ταυτόχρονα - Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Χανιά, Πτολεμαΐδα, Κέρκυρα, Βέροια, Ηράκλειο, Ξάνθη και Παρίσι- παρακολούθησαν τις ταινίες του φεστιβάλ και συνδέθηκαν ζωντανά μεταξύ τους.
 • 2016

  Το 6ο Micro μ Festival πραγματοποιήθηκε την 1 Οκτωβρίου 2016 σε δώδεκα πόλεις ταυτόχρονα δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε μερίδα του τύπου να το χαρακτηρίσει ως «το Φεστιβάλ δύο ηπείρων, τριών χωρών και δώδεκα πόλεων» Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Χανιά, Πτολεμαΐδα, Κέρκυρα, Βέροια, Ηράκλειο, Ξάνθη, Πάτρα, Παρίσι και Νέα Υόρκη παρακολούθησαν τις ταινίες του φεστιβάλ. Τελέιται για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, και παράλληλα με το διαγωνιστικό τμήμα είχαμε και την διοργάνωση παράλληλων δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα των εργασιακών συνθηκών.
 • 2017

  Το 7ο Micro μ Festival διεξήχθη στις 14 Οκτωβρίου 2017 σε 15 πόλεις. Το κοινό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο , Ηράκλειο, Χανιά, Πάτρα, Ξάνθη, Βόλο, Σαντορίνη, Ιωάννινα, Παρίσι, Βερολίνο, Οδησσό και Αλεξάνδρεια συντονίστηκε την ίδια ώρα και παρακολούθησαν τις 15 ταινίες του διαγωνιστικού μέρους.Βραβεύτηκαν για πρώτη φόρα οι δυο πρώτες «αγαπημένες» ταινίες του κοινού. Τέλος το Micro μ πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού ενώ εγκαινίασε και σημαντικές συνεργασίες με το Centre Culturelle Hellenique στο Παρίσι και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.
 • 2018

  Το 8ο Micro μ Festival πραγματοποιήθηκε 9-13 Οκτωβρίου 2018 σε έντεκα πόλεις. Για πρώτη φορά οι δράσεις του φεστιβάλ διεξήχθησαν σε τρεις μέρες με την κορύφωση του στις 12 Οκτωβρίου όπου Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Χανιά, Ηράκλειο, Ξάνθη, Πάτρα, Τρίπολη, Παρίσι, Κοπεγχάγη και Αλεξάνδρεια φιλοξένησαν ταυτόχρονα το διαγωνιστικό μέρος. Συνολικά στο IMMF2018 προβλήθηκαν 34 ταινίες (15 διαγωνιστικού+ 12 διεθνούς + 7 ειδικού αφιερώματος). και τα βραβεία δόθηκαν στις τρεις «αγαπημένες» ταινίες του κοινού.
 • 2019

  Το 9ο Micro μ Festival πραγματοποιήθηκε 9-13 Οκτωβρίου 2019 σε δώδεκα πόλεις και σε 25 ξεχωριστές προβολές φιλοξένησε 39 ταινίες μικρού μήκους και 2 μεγάλου. Το διαγωνιστικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στις 12 Οκτωβρίου όπου Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Χανιά, Ηράκλειο, Ξάνθη, Τρίπολη, Πτολεμαΐδα, Ρέθυμνο, Παρίσι, Κοπεγχάγη και Αλεξάνδρεια.
 • 2020

  Το 10ο Micro μ Festival αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενηθεί σε 12 πόλεις και να έχει τον χαρακτήρα της μεγαλύτερης γιορτής λόγω της συμπλήρωσης των δέκα ετών του, εξαιτίας του COVID-19 περιοριστικέ σε διαδικτυακή προβολή. Πραγματοποιήθηκε από 26-29 Νοεμβρίου και φιλοξένησε μόνο το διαγωνιστικό και το διεθνές μέρος. 6.000 και πλέον μοναδικοί επισκέπτες από 48 γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδος παρακολούθησαν το φεστιβάλ από τις προσωπικές τους οθόνες.
 • 2021

  Το 11ο Micro μ Festival Επέστρεψε στις κινηματογραφικές αίθουσες ανά την Ελλάδα και το κοινό του. Από τις 7 ως τις 10 Οκτωβρίου ο κόσμος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Πτολεμαΐδα, Ρέθυμνο, Βέροια, Πάτρα, Ξάνθη, Παρίσι και διαδικτυακά παρακολούθησε το διαγωνιστικό, το διεθνές, αλλά και για πρώτη φόρα, το σπουδαστικό μέρος του φεστιβάλ επιβραβεύοντας 5 συνολικά ταινίες με τη ψήφο του.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ


yppol-600x1046

ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ