parallax background

IMμF 2023

Αυλαία για το Micro μ 2023 σε εννέα πόλεις

Το καθιερωμένο πλέον Διεθνές μέρος του Micro μ φέτος άνοιξε την αυλαία του φεστιβάλ στις 12 Οκτωβρίου σε Ρόδο και Αθήνα ταυτόχρονα φιλοξενώντας ταινίες μικρού μήκους πρώτης προβολής στην Ελλάδα.

Μέσα από έναν μεγάλο αριθμό ταινιών που μας εμπιστεύτηκαν οι κινηματογραφιστές από κάθε γωνιά του πλανήτη επιλέξαμε δέκα Ευρωπαϊκές ταινίες της τελευταίας χρονιάς βραβευμένες όλες σε σημαντικά φεστιβάλ του εξωτερικού.

Στην κεντρική εκδήλωση του φεστιβάλ, το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, οι αίθουσες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ρέθυμνο, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Ιωάννινα, Κοπεγχάγη και Παρίσι γέμισαν με θεατές που παρακολούθησαν ταυτόχρονα τις δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους από Έλληνες δημιουργούς και ψήφισαν την αγαπημένη τους.

Η κατάταξη των αποτελεσμάτων, έπειτα από την καταμέτρηση των ψήφων διαμορφώθηκε ως εξής:

Αγαπημένη ταινία «Short Draft» του Σπύρου Παπασπύρου

2η Αγαπημένη Ταινία «Θερμοκήπιο» του Γιώργου Γεωργακόπουλο

3η Αγαπημένη Ταινία «Nothing Holier Than A Dolphin» της Ισαβέλλας Μαργαρά

4η Αγαπημένη Ταινία «Wings» του Φοίβου Ήμελλου

5η Αγαπημένη Ταινία «Κοίτα Τα Άστρα» του Άρη Κουβαρά

Τα επιμέρους βραβεία της φετινής επιτροπής που αποτελούταν από τους Γεωργία Σωτήρχου, Γιάννη Ζαφείρη, Δημήτρη Μαμιό, Μιχάλη Δημητρίου και Σίμο Κυπαρισσόπουλο απονεμήθηκαν ως εξής:

Βραβείο Σκηνοθεσίας: Thomas Künstler για την ταινία «Ροζ Βουνό»

Βραβείο Σενάριου: Γιώργος Γεωργακόπουλος για την ταινία «Θερμοκήπιο»

Βραβείο Α’ Ανδρικής Ερμηνείας : Σταύρος Τσουμάνης για την ταινία «Can You Water A Garden With Tears ?»

Βραβείο A’ Γυναικείας Ερμηνείας: Δέσποινα Κούρτη για την ταινία «Wings»

Τα Βραβεία και τα χρηματικά έπαθλα που δόθηκαν στους νικητές του Διαγωνιστικού και του Σπουδαστικού είναι συνολικής αξίας 4.000 € προσφορές της RGB studios, Της ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ Α.Ε. και της οργανωτικής ομάδας του φεστιβάλ και σαν στόχο έχουν να διευκολύνουν τις επόμενες παραγωγές των κινηματογραφιστών .

IMμF 2023 :Διεθνές Μέρος

Tall


-
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ18’25’’
ΧΩΡΑΓΑΛΛΙΑ
ΣΕΝΑΡΙΟ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Quentin Elles
ΗΘΟΠΟΙΟΙAlexis Bourdon, Hugo Becker, DjibiDiakhate
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

O Hugo είναι 17 ετών και μέλος ενός προγράμματος νέων ταλέντων μιας ομάδας handball, ενός ινστιτούτου που προπονεί επαγγελματίες αθλητές. Είναι ένας ταλαντούχος και υπάκουος παίκτης, που προετοιμάζεται για έναν κρίσιμο αγώνα που θα καθορίσει την μετέπειτα καριέρα του. Την ημέρα όμως πριν το αγώνα, ο προπονητής του τον στέλνει στον πάγκο των αναπληρωματικών.


Love you Forever


-
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ5'5’’
ΧΩΡΑΒΟΣΝΙΑΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑIsmarVejzovic
ΣΕΝΑΡΙΟ IsmarVejzovic
ΗΘΟΠΟΙΟΙClaudia Eijkenaar, Eddy Willemsen
TRAILER-
MOVIE

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η ταινία παρουσιάζει τις τελευταίες στιγμές μιας τεθλιμμένης μητέρας που το παιδί της έπεσε θύμα παιδοφιλίας. Αρνούμενη την αποφυλάκιση του δράστη έρχεται αντιμέτωπη με τον άντρα που κατέστρεψε τον κόσμο της.


Burning


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ12’
ΧΩΡΑΤΑΙΒΑΝ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑTang Hao
ΣΕΝΑΡΙΟTang Hao
ΗΘΟΠΟΙΟΙCoco Auston Li, Cutedodo
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΟιMing-KaiκαιAh-Jieψάχνουνγια εκείνο το μέρος πάνω στη Γη που δεν είναι φτιαγμένο για αυτούς. Καθώςτααγόριαδιασχίζουντηγειτονική καλλιέργια καλαμποκιού ψάχνοντας ένα μέρος για να μείνουν,αποφασίζουν να εγκατασταθούν σε μια άδεια οροφή την οποία θα γεμίσουν με τις περιέργιες τους, τα όνειρα τους και τις αναμνήσεις τους.

[hrheight="30" style="default" line="default" themecolor="1"]

Vargan


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ12'
ΧΩΡΑΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑOleksandrYatsko, TarasLashchak
ΣΕΝΑΡΙΟAnastasiiaVaida
ΗΘΟΠΟΙΟΙAndriyFedoryk, AnatoliiKosar
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ο Anatolii, ο πρωταγωνίστης, έχει περάσει όλο το μέρος της ζωής του στο χωρίο Grobyshche. Λαμβάνει μια πρόσκληση για την δουλειά των ονείρων του, αλλά ακόμα και αυτό δεν του δίνει χαρά. Χρειάζεται λίγο χρόνο για να καταλάβει τι ακριβώς φταίει.


Kuleshov Effect


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ2’35’’
ΧΩΡΑΜΕΞΙΚΟ
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Marcelo QuiñonesAltamirano
ΗΘΟΠΟΙΟΙ Marcelo QuiñonesAltamirano, Lily Maja
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Mιαμέραόλοι σου οι φόβοι θα σου χτυπήσουν την πόρτα, θα τους προσφέρεις έναν καλό καφέ το πρωί και ένα καλό ποτό το βράδυ.Our males and females


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ11’
ΧΩΡΑΙΟΡΔΑΝΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Ahmad Alyaseer
ΣΕΝΑΡΙΟ Ahmad Alyaseer, Rana Alyaseer
ΗΘΟΠΟΙΟΙKamel El Basha, Shafiqa Al Tal
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ένας πατέρας και μια μητέρα έρχονται αντιμέτωποι με την επίπονη διαδικασία του να πλύνουν και να κάνουν σάβανο την άρρωστη τρανς κόρη τους. Το σάβανο είναι ένα ισλαμικό έθιμο που πραγματοποιείται υποχρεωτικά μετά το θάνατο κάποιου. Άλλα όταν κανείς δε δέχεται να το κάνει τότε η ντροπή πέφτει στην οικογένεια. Πόσο μακριά πρόκειται να πάει ένας πατέρας μέχρι να βεβαιωθεί οτι η διαδικασία ολοκληρώθηκε σωστά στο «γιο» του;


Backroom Blues


--
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ13'55”
ΧΩΡΑΚΥΠΡΟΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΑντρέαςΚυριακού
ΣΕΝΑΡΙΟΑντρέαςΚυριακού
ΗΘΟΠΟΙΟΙΜαρίαΜοργιάννη, ΚωνσταντίνοςΑργυρίου, Κυριάκος Κυριάκου
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Τρεις προ έφηβοι φίλοι οργανώνουν την απόλυτη ληστεία των 90’s: Να εισχωρήσουν στο μυθικό «πίσω χώρο» του βίντεο κλαμπ της γειτονιάς!

[hrheight="30" style="default" line="default" themecolor="1"]

Shells


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ9'12’’
ΧΩΡΑΤΣΕΧΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑMarie-MagdalénaKochová
ΣΕΝΑΡΙΟLudvíkOtevřel, Marie-MagdalénaKochová
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Toασανσέρ ενός γηροκομείου μετατρέπεται σε σκηνή για έναν ηλικιωμένο χορευτή που εξερευνά τα όρια του σώματος του, της μνήμης και του χρόνου. Παγιδευμένος μέσα σε τέσσερις τοίχους πρέπει να αντιμετωπίσει το αβοήθητο μαραζωμένο καβούκι του. Πρωταγωνιστεί ο Jan Minařík, σολίστας του Pina Bausch theatre και ο μεγαλύτερος Τσέχος χορευτής του 20ου αιώνα.


Rest in Peace


-
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ9'35’’
ΧΩΡΑΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑAntoine Antabi
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

OMidyanαποφασίζει να φύγει από το σπίτι του που βρίσκεται στην εμπόλεμη ζώνη. Βάζει στο σακίδιο του πράγματα που του θυμίζουν τους αγαπημένους του και ξεκινάει ένα ταξίδι προς το άγνωστο. Σύντομα θα πεινάσει και αποφασίζει να φάει τα πράγματα που έφερε μαζί του. Τα αποτελέσματα παρότι είναι τερατώδη, του δίνουν δύναμη για να συνεχίσει το ταξίδι του στην έρημο. Τελικά, φθάνει ημιθανής στην απέναντι όχθη της θάλασσας και τρώει το πιο πολύτιμο κειμήλιο του: μια οικογενειακή φωτογραφία. Αυτό του δίνει δύναμη να τελειώσει το ταξίδι του.

OBESK


-
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ13’15’’
ΧΩΡΑΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑJonas Smulders
ΣΕΝΑΡΙΟJonas Smulders
ΗΘΟΠΟΙΟΙKoZandvliet, FjodorJozefzoon, Frieda Barnhard, Thomas van Luin
TRAILER-
MOVIE -

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Μετάαπότην πολύμηνη απουσία ενός από μιας δεμένης ομάδας νεαρών λιμενεργατών, ο λιγομίλητος Mug συνηδειτοποιεί άλλη μια δύσκολη νύχτα στην τοπική παμπ ότι οι ρωγμές στις φιλίες του μετατρέπονται σε αγεφύρωτα χάσματα .