parallax background

IMMF 2019 ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ


Το Micro μ παρουσίασε για πρώτη φορά μια νέα ενότητα, που στόχο είχε την ανάδειξη της δημιουργικής πορείας των σκηνοθετών που γνώρισε το κοινό μέσα από τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το κοινό της Αθήνας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει στις 10 Οκτωβρίου 2019 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τις μεγάλου μήκους ταινίες των Στάμου Τσάμη και Κωνσταντή Φραγκόπουλου. Μαζί με τις μεγάλου μήκους, προβλήθηκαν και οι ταινίες μικρού μήκους που είχαν παρουσιάσει οι δημιουργοί στις διοργανώσεις του IMμF.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ


Στάμος Τσάμης


Βουράτε Γειτόνοι


-
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ 2 h 15'
ΧΩΡΑΚΥΠΡΟΣ
ΕΙΔΟΣΚΟΜΩΔΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣτάμος Τσάμης
ΣΕΝΑΡΙΟ Γιώργος Τσιάκκας
ΗΘΟΠΟΙΟΙ Γιώργος Ζένιος, Δημήτρης Ξύστρας, Άλκηστις Παυλίδου, Σίμος Τσιάκκας, Μάρα Κωνσταντίνου, Χριστίνα Παυλίδου, Γιώργος Τσιάκκας, Σοφία Καλλή, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Γιάννα Λευκάτη, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Έλενα Χριστοφή, Κύνθια Παυλίδου, Κωστάκης Κωνσταντίνου, Γεωργία Κωνσταντίνου, Κώστας Καζάκας, Μαρία Τσιάκκα, Σάββας Παϊσίου
TRAILERLINK
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Οι γειτόνοι συναντώνται στο σινεμά 18 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της σειράς “Βουράτε Γειτόνοι” στο Σίγμα. Και ναι είναι όλοι. Τι κάνουν; Ότι κάνουμε όλοι μας. Κόκκινα δάνεια, απλήρωτες δόσεις, άγχος για τη δύσκολη καθημερινότητα. Ποιος θα τους σώσει από όλα αυτά; Μα ο Ρίκκος Μάππουρος βέβαια. Ο οποίος έχει μείνει ‘’ακούρευτος’’ από τις τράπεζες. Πώς τα κατάφερε; Πού έχει κρύψει τα λεφτά του;; Ο Ρικκος παθαίνει ένα ατύχημα που τον στέλνει στο νοσοκομείο. Μια απίστευτη περιπέτεια γεμάτη ανατροπές ξεκινά. Στόχος τα λεφτά του Ρίκκου. Είναι εύκολο όμως να βρεις τα λεφτά του Ρίκκου Μάππουρου; Κι αν ακόμη τα βρεις, είναι εύκολο να τα πάρεις; Κμ κμ. Ο Ρίκκος θα αναφωνήσει και πάλι το ιστορικό: «Έσιει κούσπο στο Μιτσερό» και το γέλιο χτυπάει κόκκινο…(όχι δάνειο).


NO PARKING


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ10’ 23’’
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ2ο Micro μ
ΕΙΔΟΣ ΤΑΙΝΙΑΣΜυθοπλασία- Κοινωνική
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣτάμος Τσάμης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣΜάνος Μαυρογεώργης
ΗΘΟΠΟΙΟΙΟρέστης Τρίκας, Αντώνης Κρόμπας, Τόμας Πρωτόππαπας, Κωστής Σαββιδάκης,Μαρία Βασιλοπούλου, Βέρα Μαυρομαρίδου, Κωνσταντής Μπαρμπούρης, Διονύσης Τσιλιμίδος, Ειρήνη Μπαλτά
TRAILER-
MOVIELINK
SITE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η εποχή που ζούμε δεν χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο ιδεαλισμό. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπροστά στα καθημερινά προβλήματα ζωής που αντιμετωπίζουν ή στο κυνηγητό του κέρδους και της επιτυχίας είναι εύκολο να χάσουν την ευαισθησία τους για τις κοινωνικές ομάδες που θέλουν στήριξη. Η αναγνώριση των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) είναι αδιαπραγμάτευτο συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας.


Κωνσταντής Φραγκόπουλος


Nocturne


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ1h 15’
ΧΩΡΑΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
ΕΙΔΟΣΔΡΑΜΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Κωνσταντής Φραγκόπουλος
ΣΕΝΑΡΙΟ Malachi Smyth
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣΓιώργος Καρβέλας
ΜΟΝΤΑΖ Γιώργος Ζαφείρης
ΗΧΟΣΚώστας Κουτελιδάκης
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥΛέανδρος Ντούνης
ΜΟΥΣΙΚΗΤάσος Ρωσόπουλος
ΗΘΟΠΟΙΟΙ Owen Teale, Sasha Alexander, Λένα Παπαληγούρα, Δημήτρη Λάλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Λίλλη Μαυρομάτη
TRAILERLINK
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ο βραβευμένος με Τony ερμηνείας Owen Teale, o γνωστός Ser Alliser του Game of Thrones, ηγείται του πολυεθνικού καστ της ταινίας του Κωνσταντή Φραγκόπουλου NOCTURNE. Εδώ υποδύεται έναν από τους τρεις ήρωες που κρύβονται από τον κόσμο και τον εαυτό τους σε ένα υπόγειο πάρκινγκ. Η άφιξη ενός μικρού κοριτσιού που χρειάζεται φροντίδα ξυπνάει την διάθεσή τους για μια νέα αρχή, αλλά η επάνοδος στο φως δεν είναι ποτέ εύκολη. Μια ταινία για τη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και τη δύναμη που χρειάζεται για να την κατακτήσουμε καθώς και για την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να ανήκει κάπου, ακόμη κι αν χρειάζεται να περάσει μέσα από δύσκολα μονοπάτια για να φτάσει στον δρόμο που θα του ορίσει τη δική του ταυτότητα. Ένα υπαρξιακό δράμα με δυνατές ερμηνείες.


KETCHUP


ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ Κωνσταντής Φραγκόπουλος
ΕΙΔΟΣ ΤΑΙΝΙΑΣΜυθοπλασία
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ1ο Micro μ
ΗΘΟΠΟΙΟΙΗλίας Λογοθέτης, Λένα Κιτσοπούλου, Μελίνα Σπετσιερη
TRAILER-
MOVIELINK
SITE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

O συνηθισμένος καυγάς του ηλικιωμένου πατέρα και της χωρισμένης, με δύο παιδιά κόρης του, θα οδηγηθεί σε μια τραγική κατάληξη.


THE CONTRACT


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ3’
ΕΙΔΟΣ ΤΑΙΝΙΑΣΜυθοπλασία
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ1ο Micro μ
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΚωνσταντής Φραγκόπουλος
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣDaniel Stafford – Clark Dan Staffort Clark
ΗΘΟΠΟΙΟΙPhil Barley, Seb Craig
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Οι μοναχικοί ηλικίωμένοι δεν είναι πάντα αυτό που φαίνονται.ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

& ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ


logo-yppoa_W

Το αφιέρωμα «Micro Future: Η Τεχνολογία του Αύριο» του ΙΜΜF 2019 υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ

logo