parallax background

IMμF 2021 Κινηματογράφος σε ζωντανή σύνδεση

Το καθιερωμένο πλέον Διεθνές μέρος του Micro μ έκλεισε και φέτος της προβολές του φεστιβάλ φιλοξενώντας ταινίες μικρού μήκους που αντιπροσώπευσαν ένα ευρύ γεωγραφικό φάσμα της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής κινηματογραφικής παράγωγης. .

Έχοντας όλες τους αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις σε φεστιβάλ του εξωτερικού παρουσιάστηκαν και αγαπήθηκαν και από το κοινό του Micro μ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη .

IMμF 2021 :ΔΙεθνές Μέρος

Garland


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ12'06’’
ΧΩΡΑΡΩΣΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Nikita Andrienko
ΣΕΝΑΡΙΟ Anton Nikolaenko, Nikita Andrienko
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Yulia Kritskaya
ΗΘΟΠΟΙΟΙ Aleksandra Polonik, Ivan Shumikhin, Svetlana Bogdanova, Polina Kupriyanova
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Μια μητέρα με παρανοϊκές διαταραχές αποτρέπει έναν έφηβο από το να κάνει σεξ για πρώτη φορά. Φοβάται ότι αν ο γιος της προσπαθήσει να ενηλικιωθεί θα έχει τραγική κατάληξη, σαν τον ντροπιαστικό θάνατο του πατέρα του μερικά χρόνια πριν.


Summer time


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ15’
ΧΩΡΑΓΑΛΛΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Andra Tévy
ΣΕΝΑΡΙΟ Andra Tévy, Manoline Beautier
ΗΘΟΠΟΙΟΙ Ophelia Kolb, Alice Barnole, Sylvain Dieuaide, Hervé Terrisse, Samuel Brafman
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Μια καλοκαιρινή Κυριακή σε μια ταράτσα μιας καφετέριας κοντά στη μεσογειακή ακτή. Όλοι παρατηρούν τους φαινομενικά ήσυχους γείτονες στα υπόλοιπα τραπέζια. Υποκειμενικές και διαστρεβλωμένες αντιλήψεις, μία εντύπωση ότι το χορτάρι είναι πρασινότερο οπουδήποτε αλλού… Οι συνεπακόλουθες συγκρίσεις και η κριτική θα πυροδοτήσουν την κρίση στα τραπέζια τους.


On my way


-
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ15'
ΧΩΡΑΓΑΛΛΙΑ
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Bertrand Basset
ΗΘΟΠΟΙΟΙ Christian Bouillette, Capucine Lespinas
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η γιαγιά πέθανε σήμερα. Μετά από πολλά χρόνια γάμου, ο Hubert είναι μόνος για πρώτη φορά, κουρασμένος και αδύναμος. Το χαρτί τουαλέτας είναι πάντα πολύ μακριά. Η Léonie, η εγγονή του, έρχεται για να τον βοηθήσει. Καταπιεσμένη από τους γύρω της, χασομερώντας στο δωμάτιο, η καλύτερη ιδέα είναι ένα παλιό καλό μπουκάλι ουίσκι.


Hagar


-
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ19’
ΧΩΡΑΙΣΡΑΗΛ
ΣΕΝΑΡΙΟ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Shauly Melaed, Alma Hemmo
ΗΘΟΠΟΙΟΙ Nilli Tserruya, Yaniv Shavit
TRAILER-
MOVIE -

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ


Queen


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ19’08’’
ΧΩΡΑΝΟΡΒΗΓΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Mari Ørstavik
ΣΕΝΑΡΙΟ Mari Ørstavik, Mari Qviller
ΗΘΟΠΟΙΟΙ Vilde Moberg, Eirik Hallert, Tina Opsahl, Cecilie Svendsen, Peder Ulven, Ellen Bendu, Imen Habes, Christiane Schaldemose
TRAILERLINK
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η Ine, στα 25 χρόνια της, συνειδητοποιεί ότι μεγάλωσε με έναν τρόπο που δεν διάλεξε αυτή. Σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει τόσο την ίδια όσο και τον αδιάφορο φίλο της Petter (26), ξεκινάει μαθήματα pole dancing class όπου και γνωρίζει τη Rebecka (24) – ένα κορίτσι ακριβώς αντίθετο από την Ine. Μέσω της Rebecka, η Ine ρίχνει μια ματιά σε ένα κόσμο από την οποία την είχαν απομακρύνει – έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι παλεύουν για την ελευθερία του εαυτό τους τελείως αφιλτράριστα, έναν κόσμο όπου τα χρώματα και η λάμψη εξαφανίζου τη γκρι, τετραγωνισμένη ζωή στην οποία οδηγούνταν. Ο ενθουσιασμός της Ine για τη Rebecka μετατρέπεται σε κάτι που σύντομα θα την κάνει να αναρωτηθεί αν είναι έρωτας. Αλλά είναι η Rebecka με την οποία είναι ξεμυαλισμένη ή η ζωή της;


First-time sex rules


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ13’03’’
ΧΩΡΑΡΩΣΙΑ
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Polina Kondrateva
ΗΘΟΠΟΙΟΙ Roma Shikhanov, Diana Shulmina, Leonid Emelyanov, Alla Kozlova
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ο Sasha και η Nina, μαθητές λυκείου, μπαίνουν κρυφά σε ένα άδειο δωμάτιο ξενοδοχείου. Σκοπεύουν να κάνουν έρωτα ώστε να μην μείνουν πίσω από τους υπόλοιπους πιο έμπειρους συμμαθητές τους. Όμως, όλα πάνε στραβά και οι έφηβοι συνειδητοποιούν ότι δεν πρόκειται απλά για ένα a one night stand, άλλα είναι η πρώτη τους αγάπη.


Angel


--
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ14’55’’
ΧΩΡΑΡΩΣΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Alexander Petrov
ΣΕΝΑΡΙΟ Alexander Petrov
ΗΘΟΠΟΙΟΙ Alexander Petrov, Antom Bogdanov, Ivan Yankovskiy, Polina Aug
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ένας άγνωστος ηθοποιός, ο Leha, προσπαθεί ανεπιτυχώς να ξεκινήσει μια καριέρα στο σινεμά. Σε μια στιγμή απόγνωσης, σώζει ένα κορίτσι, γεγονός που του δίνει μια καλή ευκαιρία.


The Saverini Widow


-
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ19'
ΧΩΡΑΓΑΛΛΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Loïc Gaillard
ΣΕΝΑΡΙΟ Loïc Gaillard, Wilfried Méance
TRAILERLINK
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Bonifacio 1883, εξαιρετικά νότια της Κορσικής. Η χήρα του τελευταίου Saverini, μένει σε ένα απομονωμένο σπίτι δίπλα στο γκρεμό, μαζί με τον μοναχογιό της Antoine και τον σκύλο της. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, βοηθάει γυναίκες στη γέννα στην πόλη της. Μια νύχτα ο γιος της σκοτώνεται σε έναν τσακωμό. Ο δολοφόνος δραπετεύει στη Σαρδηνία. Η ζωή της σπάει σε χίλια κομμάτια..


Klingert’s diving suit


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ19’40’’
ΧΩΡΑΠΟΛΩΝΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Artur Wyrzykowski
ΣΕΝΑΡΙΟ Agata K. Koschmieder, Anna Stańko, Artur Wyrzykowski
ANIMATION Marcin Podolec, Kacper Zamarło
ΗΘΟΠΟΙΟΙ Marcin Dorociński, Antonina Krylik, Tymon Krylik
TRAILERLINK
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η Bea φοβάται το νερό από τότε που μια πλημμύρα πήρε τον μικρό της αδερφό. Ο πατέρας της, Karl Klingert, έχει αφοσιωθεί πλήρως στα να φτιάξει τη πρώτη παγκοσμίως ατμοσφαιρική στολή κατάδυσης. Σύντομα, η στολή θα παρουσιαστεί στο κοινό για πρώτη φορά. Αν όλα πάνε καλά, ο Klingert θα κερδίσει ένα έπαθλο και θα μετακομίσει με την οικογένειά του στην Αγγλία. Η Bea πιστεύει ότι ο αδερφός της παίζει κρυφτό και έτσι δεν θα καταφέρει να τους βρει αν αυτοί φύγουν. Πιστεύει ότι η στολή είναι ένα τέρας που έχει κυριεύσει τον πατέρα της. Με τη βοήθεια ενός νέου φίλου της - τον Peter, έναν νεαρό ζιζάνιο από τις ακτές του ποταμού- η Bea προσπαθεί να σκοτώσει το τέρας προτού η οικογένεια της εγκαταλείψει την πόλη Wrocław για πάντα.


Fibonacci


-
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ8'13’’
ΧΩΡΑΤΣΕΧΙΑ
ΣΕΝΑΡΙΟ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Tomáš Hubáček
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Alan Soural
TRAILER-
MOVIE

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ένα ανθρώπινο κοπάδι κινείται μεταξύ κυματιστών φυσικών τοπίων. Ένας αδαής κυνηγός εμφανίζεται στο δρόμο τους. Ένα περιβαλλοντικό χορευτικό φιλμ ή ένας οπτικοακουστικός διαλογισμός βασισμένoς στην ακολουθία Fibonacci σε ένα τοπίο, συμπεριφορά της αγέλης, κινηματογραφική δομή και μουσική.