parallax background

IMMF 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΕΡΟΣ


Το Micro μ Festival, θέλοντας να αναδείξει την ταινία μικρού μήκους, έχει προχωρήσει ήδη από τις προηγούμενες χρονιές στην εισαγωγή μιας ενότητας που απαρτίζεται από την προβολή ταινιών σκηνοθετών του εξωτερικού.

Με το κοινό να δείχνει έμπρακτα την αγάπη του για αυτή την νέα ενότητα, το φεστιβάλ προχωρά για τέταρτη χρονιά στην διοργάνωση του Διεθνούς Μέρους.

Λαμβάνοντας πολλές συμμετοχές, η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ επέλεξε τις δεκατέσσερις ταινίες που θα πλαισιώσουν το Διεθνές Μέρος και θα δώσουν στις πόλεις όπου θα προβληθεί έναν ευρωπαϊκό αέρα.

Οι πόλεις που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις Ευρωπαϊκές “μικρές” ταινίες είναι η Αθήνα και Θεσσαλονίκη,

Μείνετε συντονισμένοι.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ


Ballad of pipe and necklace


--
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ12'
ΧΩΡΑΚΡΟΑΤΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑMartin Babić
ΣΕΝΑΡΙΟSiniša Bahun
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Στη Λίθινη εποχή, ένας νεαρός Σλοβένος ανακαλύπτει το πρώτο φλάουτο και μια νεαρή Κροάτισσα το πρώτο περιδέραιο στον κόσμο. Το νεαρό ζευγάρι σύντομα συναντιέται και ερωτεύονται, αλλά οι φυλές τους έρχονται σε σύγκρουση. Όλα αυτά οδηγούν σε μια μεγάλη περιπέτεια.


Goldenminutes


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ10’
ΧΩΡΑΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑSaulius Baradinskas
ΣΕΝΑΡΙΟSaulius Baradinskas, Titas Laucius
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣVytautas Katkus
ΗΘΟΠΟΙΟΙBilly Boyd, Kristina Kazlauskaite, Vainius Sodeika
TRAILERLINK
MOVIE -

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Όταν κάποιος παθαίνει καρδιακή προσβολή, έχει δέκα λεπτά να τον σώσουν οι άνθρωποι γύρω του. Στην Ιατρική, αυτή η περίοδος ονομάζεται τα «Χρυσά Λεπτά». Ο Liudas έχει αποφασίσει να κρεμαστεί. Άλλα δεν μπορεί να το κάνει πρωτού το σπίτι του είναι καθαρό και τακτοποιημένο, οπότε αποφασίζει να πετάξει τα σκουπίδια. Ο Liudas μεταφέρει τα σκουπίδια του στον κάδο που είναι δίπλα από μια στάση λεωφορείου. Καθώς πλησιάζει στον κάδο, ο Liudas καταρρέει. Έπαθε καρδιακή προσβολή. Όταν ο Liudas σωριάζεται στο έδαφος χωρίς κανένα ίχνος ζωής, ο δρόμος γύρω του είναι γεμάτος ζωή ως συνήθως: ένας τύπος που κάνει τζόκινγκ ψάχνει για τον σκύλο του, άνθρωποι τρέχουν να προλάβουν το λεωφορείου για τη δουλειά τους, μουσικοί που βιάζονται να προλάβουν την πρόβα τους προσπερνούν τον Liudas, νομίζοντας ότι είναι άστεγος. Κανένας από αυτούς, συμπεριλαμβανομένου ένος ασθενοφόρο που περνά, δεν δίνουν σημασία στον Liudas που τα Χρυσά του Λεπτά τελειώνουν.


Bottleneck


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ8'
ΧΩΡΑΣΟΥΗΔΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑMåns Berthas
ΣΕΝΑΡΙΟ Måns Berthas, Daniel Burman
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣJohan Lehman
ΗΘΟΠΟΙΟΙLina Sehltedt, Nora Malm Eila Wall Boholm, Britt-Marie Elvinesdotter Erikson
TRAILERLINK
MOVIE

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Τρεις γυναίκες έχουν μαζευτεί για μια πράξη εκδίκησης. Γυρίζουν το μπουκάλι για να δουν ποια θα διαπράξει την εντολή. Το σχέδιο τους πάει λάθος και μια αναπάντεχη απειλή εμφανίζεται.


Baking Tuesday


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ7’
ΧΩΡΑΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑJovan Sarkanjac
ΣΕΝΑΡΙΟNena Minchev
ΗΘΟΠΟΙΟΙSimona Spirovska, Angela Stojanovska
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η Jelena και η Tea, είναι καθαρίστριες και τελειώνουν τον καθαρισμό μιας πολύ μοντέρνας κουζίνας. Η Tea προσπαθεί να καθησυχάσει την Jelena που είναι ανήσυχη και νευρική καθώς ο γιός της δέχεται bullingαπό ένα νεαρό κορίτσι. Καθώς ψήνουν μπισκότα, η Tea οδηγεί τη συζήτηση στην οποία η Jelena συνειδητοποιεί ότι πρέπει να είναι θετική και ήρεμη για την κατάσταση χωρίς να ασκήσει καμία βιαιοπραγία προς τα άτομα που την ντροπιάζουν. Τα μπισκότα είναι έτοιμα, τελειώνουν το καθάρισμα και πακετάρουν κάτι το οποίο δεν είχαμε προσέξει.


The Graffiti


-
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ10’
ΧΩΡΑΓΑΛΛΙΑ
ΣΕΝΑΡΙΟ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑAurélien Laplace
ΗΘΟΠΟΙΟΙFrançois Berland, Christian Bujeau
TRAILER-
MOVIELINK

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η πόλη σε λήθαργο: Σήμερα το πρωί κάποιος έγραψε με σπρέυ ένα γκράφιτι στον τοίχο ενός ιστορικού μνημείου! Τα κύρια πρόσωπα της πόλης ανησυχούν. Ο Δήμαρχος και ο γιατρός Robin θα πρέπει να δώσουν κάποιες εξηγήσεις…


Mare


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ8'
ΧΩΡΑΙΣΠΑΝΙΑ
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑGuille Vázquez
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣGuille Vázquez
ΜΟΥΣΙΚΗJavier Fajardo
ΗΘΟΠΟΙΟΙEde, Hugo Aja
TRAILERLINK
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Μια νεαρή κοπέλα αναζητά κάποιον που έχει εισέλθει στο σπίτι της όταν αυτή βρισκόταν μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Βασισμένο στον πίνακα «Ο Εφιάλτης» του HenryFuseli, το «Mare» αναπαριστά μια υπνική παράλυση όπως εξηγείται από τον μυθικό δαίμονα.


Mother and milk


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ10'
ΧΩΡΑΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑAmi Lindholm
ΣΕΝΑΡΙΟJP Saari
ART DIRECTOR Ami Lindholm
ANIMATIONSanni Lahtinen
ΗΘΟΠΟΙΟΙHeljä Heikkinen, Antti LJ Pääkkönen, Carla Rindell
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η Ταινία περιγράφει την νοητική διαδικασία του να γίνεσαι μητέρα – έχει αποδοθεί ως μία ταινία καταστροφής. Μία πλημμύρα μητρικού γάλακτος καλύπτει τα πάντα. Το χιούμορ της ταινίας είναι οξύ αλλά και θερμό, και η καταστροφή μετατρέπεται μια καινούργια μορφή αποδοχής της αλλαγής. Η ταινία ασχολείται με το κρίσιμο θέμα του θηλασμού με ένα ξεκαρδιστικό αλλά παράλληλα και συγκινητικό τρόπο.


Mothers


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ9’
ΧΩΡΑΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑLorenz Christian Kohler
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Benjamin Raeder
ΗΘΟΠΟΙΟΙ Nanda Ben Chaabane, Ole Eisfeld, Lorenz Christian Kohler
TRAILERLINK
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Μια αραβόφωνη πρόσφυγας βρίσκεται στην υπηρεσία μετανάστευσης: Ικετεύει να δει το παιδί της. Τους έχουν χωρίσει. Ο υπεύθυνος την ενημερώνει ότι τα χέρια του είναι δεμένα. Καθώς η κατάσταση οξύνεται, ο υπεύθυνος διώχνει τη γυναίκα από το γραφείο του. Λίγο αργότερα, τον παρακολουθούμε να επισκέπτεται την ηλικιωμένη μητέρα του. Μαζί της, ταξιδεύουμε στο παρελθόν – θα δούμε τη συνέβη στην ίδια, 40 χρόνια πριν στο Δυτικό Βερολίνο… η ίδια κατάσταση, οι ίδιοι διάλογοι, το ίδιο γραφείο… Η ταινία διαπραγματεύεται την τραγωδία του χωρισμού μεταξύ παιδιού και μητέρας ανεξάρτητα πολιτισμικών διαφορών.


Bathtub By The Sea


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ15’
ΧΩΡΑΝΟΡΒΗΓΙΑ
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑOle-André Rønneberg
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣTor Sivertstøl
ΗΘΟΠΟΙΟΙViggo Solum, Anne Cecilie
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Κάθε μέρα που περνά, Ο Gunnar κάνει τα ίδια πράγματα. Πίνει τον καφέ του, πηγαίνει για ψάρεμα με τη βάρκα του, και τις Τετάρτες και τα Σάββατα κάνει το μπάνιο του στη θάλασσα. Όμως μια μέρα η παλίρροια ξεβράζει μια γοργόνα, και πρέπει να χρησιμοποιήσει τη μπανιέρα του για αυτήν. Όταν έρχεται η μέρα του μπάνιου του και η μπανιέρα του είναι απασχολημένη, τα πράγματα γίνονται περίπλοκα για τον ίδιο.


The Good Man


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ15'
ΧΩΡΑΑΛΒΑΝΙΑ
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑErgys Meta
ΗΘΟΠΟΙΟΙKastriot Ramollari, Neritan Liçaj
TRAILERLINK
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ένας μεσήλικας πηγαίνει στο κυνηγητικό του καταφύγιο στη μέση του πουθενά. Μετά το θάνατο της γυναίκας του, η μόνη του συντροφιά είναι το κυνηγητικό του σκυλί. Η ησυχία διακόπτεται από έναν δραπέτη. Ο άντρας είναι σε δίλημμα: να τον βοηθήσει ή να τον καταδώσει.


The Ball’s Run


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ3’
ΧΩΡΑΙΤΑΛΙΑ
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑHermes Mangialardo
TRAILERLINK
MOVIE

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Σε μία παιδική χαρά, ένα παιδί προσπαθεί να παίξει με τα υπόλοιπα κυνηγώντας μια πολύχρωμη μπάλα, σύμβολο της ενσωμάτωσης με το κοινωνικό σύνολο… όμως η μπάλα όλο και απομακρύνεται, ο κόσμος γύρω του αλλάζει και αυτός μεταμορφώνεται ολοένα σε μία απροσδιόριστη μορφή ώσπου τελικά εξαφανίζεται.


The Leak


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ10’
ΧΩΡΑΙΤΑΛΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑAlberto Marchiori
ΣΕΝΑΡΙΟAlberto Marchiori, Teresa Lucente
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Lorenzo Pezzano
ΜΟΥΣΙΚΗLorenzo Tomio
ΗΘΟΠΟΙΟΙAnna Cianca, Andrea Pergolesi
TRAILERLINK
MOVIE

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η Μαρία ήταν πάντα μια καλή μητέρα και γιαγιά. Αυτόπεριμέναν όλοι από αυτήν. Μια απλή ερώτηση της ανοίγει τα μάτια και συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται μια πραγματική σχέση. Για πρώτη φορά ζητάει βοήθεια.


The Ice Cubes


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ11’
ΧΩΡΑΒΕΛΓΙΟ
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑSara Dufossé
ΗΘΟΠΟΙΟΙ Louise Manteau, Gaël Soudron
TRAILERLINK
MOVIE

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

«Τα παγάκια» εξιστορούν την ιστορία μιας σχέσης που έχει τελειώσει, καθώς και όσα έχουν μείνει από αυτή μετά από αρκετούς μήνες σε ένα μονό πλάνο.ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ