parallax background

6ο MICRO μ FESTIVAL 2016 - ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ


Στα πλαίσια του 6ου Micro μ Festival θα πραγματοποιήθηκε ειδικό αφιέρωμα με θέμα «Νέοι & Εργασία, Γυναίκες & Εργασία.» Στο αφιέρωμα προβλήθηκαν έξι θεματικές ταινίες μικρού μήκους, Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Επόισης διοργανώθηκε και μία ανοιχτή συζήτηση με ειδικό θέμα: «Τί χρειάζεται ένας νέος καλλιτέχνης για να πετύχει επαγγελματικά στην Ελλάδα του σήμερα».

Πιο αναλυτικά, οι ταινίες που προβλήθηκαν ήταν οι εξής: «Dear Keno» του Natko Stipaničev, «Product Manager» του Ηλία Φλωράκη, «Εργατική Πρωταπριλιά» του Κώστα Αθανασιάδη, «Lie Detector» του Paul Emerson, «El Empleo» του Santiago Bou Grasso και «Butterfly Co» της Ιφιγένειας Δημητρίου. Η προβολή έγινε το Σαββατο 1η Οκτωβρίου 2016 με τη λήξη του διαγωνιστικού μέρους.

Όσον αφορά τη δεύτερη δράση του αφιερώματος, τη διοργάνωση ζωντανής συζήτησης, με προσκεκλημένους καλλιτέχνες, και κοινωνικούς επιστήμονες, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016.

Το αφιέρωμα «Νέοι & Εργασία, Γυναίκες & Εργασία» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Η είσοδος για και για τις δυο δράσεις θα είναι ελεύθερη.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ


DEAR ΚΕΝΟ


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ6’
ΧΩΡΑΚΡΟΑΤΙΑ
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑNatko Stipani
ΜΟΥΣΙΚΗJohan Sebastian Bach Cello Suite No.1
ΗΘΟΠΟΙΟΙSanja Šaki
MOVIELINK

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Μια νεαρή αθώα κοπέλα από την επαρχία, έρχεται στο Ζάγκρεμπ να εργαστεί ώστε να κερδίσει χρήματα για την οικογένεια της. Εκεί συναντά έναν όμορφο επιχειρηματία και οι ζωές τους θα μπλεχτούν με έναν περίεργο τρόπο.


PRODUCT MANAGER


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ9'
ΧΩΡΑΕΛΛΑΔΑ
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΗλίας Φλωράκης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣSean James Sutton
ΜΟΥΣΙΚΗΤάσος Σωτηράκης
ΜΟΝΤΑΖΗλίας Φλωράκης
ΗΘΟΠΟΙΟΙΤάκης Σακελλαρίου, Ευάγγελος Μιχάλης
MOVIE LINK

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ένας παλιός υπάλληλος στην Μεγάλη Εταιρεία, με αρχές και οικογενειακές αξίες. Ένας Παρατηρητής που ελέγχει την δουλειά του, η Σκιά που πλανάται από πάνω του και πως αντιμετωπίζει το πρόβλημα που δημιουργείται. Ο νέος υπάλληλος, με μια μοντέρνα ζωή, αποξενωμένη και με διαφορετικά πρότυπα. Το επόμενο νούμερο στην Μεγάλη Εταιρεία, που έχει αποκτήσει πλέον νέους τρόπους ελέγχου των υπαλλήλων της. Και πώς φαίνονται όλα αυτά στα μάτια των παιδιών ή του παιδιού που έχουμε θάψει μέσα μας, που το όνειρό τους είναι να γίνουν πριγκίπισσες, πειρατές και ήρωες.


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ12'
ΧΩΡΑΕΛΛΑΔΑ
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΚώστας Αθανασιάδης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣΔημήτρης Μπαρμπαγιάννης
ΜΟΥΣΙΚΗΚώστας Αθανασιάδης
ΜΟΝΤΑΖΑναστασία Χριστοφορίδου
ΗΘΟΠΟΙΟΙΓιάννης Μαστρογιάννης, Νίκος Ταπλίδης, Γιούλη Πέτκου, Αιμιλιάνα Τσουκαλά, Gilles Drag
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ο Άρης ξεκινάει χαρούμενος την καινούργια του δουλειά. Βασική αρχή της εταιρείας που εργάζεται όμως είναι ότι η χαρά ενός υπαλλήλου είναι αντιστρόφως ανάλογη της εργατικότητας... Μία σειρά από κλιμακούμενες φάρσες σκοπεύουν να τον εντάξουν στη δική της πραγματικότητα…


LIE DETECTOR


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ4’
ΧΩΡΑΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑPaul Emerson
ΣΕΝΑΡΙΟDane Hanson, Mike Heim
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣRich Yodsukar
ΜΟΝΤΑΖPaul Emerson
ΗΘΟΠΟΙΟΙMike Heim, Dane Hanson, Danny Gutierrez
MOVIE LINK

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ο Νταν έχει μια μοναδική ευκαιρία να κάνει εξαιρετική πρώτη εντύπωση στην πρώτη του συνέντευξη. Το θετικό φαίνεται να είναι ότι υπάρχει ανιχνευτής ψεύδους στο δωμάτιο. ΜΠΙΠ! Την έχει πατήσει! Και σύντομα πρόκειται πραγματικά να ανακαλύψει πόσο πολύ πονάει η αλήθεια.


EL EMPLEO


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ7’
ΧΩΡΑΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑSantiago Bou Grasso
ΣΕΝΑΡΙΟPatricio Plaza
MOVIE LINK

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ένας άνδρας προετοιμάζεται να πάει στην εργασία του σε έναν παράξενο κόσμο , όπου η έννοια του ανθρώπινου εργατικού δυναμικού προσλαμβάνει μια άλλη διάσταση.


BUTTERFLY CO


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ11'
ΧΩΡΑΕΛΛΑΔΑ
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΙφιγένεια Δημητρίου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣΑλέξης Ιωσηφίδης
ΜΟΥΣΙΚΗMINIMUMAXIMUM Improvision
ΜΟΝΤΑΖΙφιγένεια Δημητρίου, Αλέξης Κουάντας
ΗΘΟΠΟΙΟΙΘοδωρής Πεντίδης, Σίσσυ Καπετάνου, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Θανάσης Πετρόπουλος, Μαρίνα Παπαϊωάννου, Πέγκυ Τρικαλιώτη
MOVIE LINK

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ένας δημιουργικός άνθρωπος αναγκάζεται να δουλέψει σε μια δουλειά που δεν τον εκφράζει και να αντιμετωπίσει την γραφειοκρατική του καθημερινότητα. Ξαφνικά, μέσω μιας πεταλούδας, οδηγείται σε μια πύλη και εισέρχεται στον φανταστικό χώρο του μυαλού του. Διασχίζοντας διάφορα στάδια του υποσυνειδήτου του, τελικά καταφέρνει να βρει την πραγματική του ελευθερία.


ΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ


tr>
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ9'
ΧΩΡΑΕΛΛΑΔΑ
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΓιάννης Κοψιάς
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣΝίκος Μπαρλαμπάς
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΜΟΝΤΑΖΔημήτρης Μαλαχίας, Γιάννης Κυπριανού
ΗΘΟΠΟΙΟΙ
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ένα Ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τα πρόσωπα της ΜΚΟ του ΔΕΣΜΟΥ και το πρόγραμμα που εφαρμόζει «Ο ΔΕΣΜΟΣ για τους νέους». Μια διαδρομή που μας αναφέρει πώς γεννήθηκε η ιδέα πώς υλοποιήθηκε και τι αντίκτυπο είχε στην καθημερινότητα μας.ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ


yppol-600x1046

Το αφιέρωμα «Νέοι & Εργασία, Γυναίκες & Εργασία» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

logo2014-2020