parallax background

MICRO μ 7 : Η ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

Οι συμμετοχές για το 7ο Micro μ έκλεισαν! Φέτος, τόσο το επίπεδο των ταινιών όσο και αριθμός των αιτήσεων προμηνύουν ότι το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 το κοινό των 15 πόλεων θα ζήσει μία μαγική κινηματογραφική εμπειρία. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας εμπιστευτήκατε τη δουλειά σας. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι 15 ταινίες που προκρίνονται στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ.

Την προκριματική επιτροπή για το 7ο MICRO μ FESTIVAL αποτελούν οι:Σίμος Κυπαρισσόπουλος: Ηθοποιός/ Ιδρυτής και διοργανωτής του Micro μ Festival. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Μάρτιο του 1975. Μετά τη φοίτηση του στη Σχολή Τεχολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά ασχοληθηκε με την τέχνη. Το 2005 αποφοίτησε από την Δραματική σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη και ξεκίνησε να εξασκεί το επάγγελμα του ηθοποιού στο χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Παράλληλα, από το 2007 εργάζεται στην οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής καλλιτεχνικών διοργανώσεων και θεατρικών παραστάσεων στην Αθήνα. Από το 2011 είναι διαχειριστής της ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ ΑΜΚΕ μέσω της οποίας δημιούργησε το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Micro μ, το οποίο και διοργανώνει ανελλειπώς τα τελευταία επτά χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ενεργός στο χώρο παρά τη συνεχή ενασχόληση του με το φεστιβάλ.Χρήστος Δήμας: Σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1969. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε σεμινάρια SOURCES κινηματογραφίας στη Φινλανδία και την Ολλανδία. Έχει εργαστεί στην Αμερική και σε ταινίες μεγάλου μήκους γνωστών σκηνοθετών. Έχει εργαστεί ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης στη σειρά "Κόκκινος Κύκλος" σε συνεργασία με τον Πάνο Κοκκινόπουλο. Έχει συγγράψει τα βιβλία "Βερόνικα" (1993), "Ακροβάτες του Κήπου" (1995) και "Ανάσα" (2008).Οι μικρού μήκους ταινίες του ( Ένας Ουρανός Γεμάτος Αστέρια, Tender, Ανάσα, Αμερικάνος ) έχουν αποσπάσει σημαντικότατες διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και οι ταινίες μεγάλου μήκους που έχει σκηνοθετήσει έχουν αγαπηθεί από το κοινό όσο λίγες (Ακροβάτες του Κήπου, ΝΗSOS, Ακάλυπτος, AMORE MIO).

Σπύρος Γάγγας: Καθηγητής Κοινωνιολογίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στην κοινωνιολογική θεωρία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου το 1995. Δίδαξε κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας στο Κάρντιφ, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και από το 1999 διδάσκει στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκυρα περιοδικά στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Κοινωνία και Ηθική (Ίδρυμα Σάκη Καράγιωργα, 2009). Στα ενδιαφέροντά του εντάσσεται και ο κινηματογράφος. Διετέλεσε πρόεδρος του Edinburgh University Film Society την περίοδο 1993-94, μαθήτευσε δίπλα στον μελετητή του κινηματογράφου John Orr και έδωσε διαλέξεις το 2009 και το 2014 στο κολλέγιο του Kobe στην Ιαπωνία για τον ιαπωνικό κινηματογράφο με δημοσίευση, επίσης, στο περιοδικό Journal of the Faculty of Letters (The University of Tokyo). Από το 2016 διατηρεί το κινηματογραφικό blog Vanguard Cinema με σύντομα σημειώματα για ταινίες που θεωρεί σημαντικές.Αντώνης Σωτηρόπουλος: Σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1976. Σπούδασε μουσική παραγωγή & ηχοληψία και είναι αυτοδίδακτος σκηνοθέτης και μουσικοσυνθέτης. Με 4 ταινίες μικρού μήκους “Lighter Life”, “ΟΧΙ η ιστορία του Κωνσταντίνου Κουκίδη”, “Ελεύθερη Βούληση” και “Απαγωγή” μια μεγάλου μήκους ταινία “The Bachelor” και μια τηλεοπτική σειρά έχει κερδίσει 14 συνολικά βραβεία σε φεστιβάλ. Στο Μicro μ συμμετείχε με ταινίες του το 2012, 2014, 2015 και το 2014 η ταινία του “Ελεύθερη Βούληση” απέσπασε το βραβείο της “Αγαπημένης” ταινίας του κοινού των επτά πόλεων του 4ου Micro μ.

Δηλώστε Συμμετοχή για το Φεστιβάλ MICRO μ 2017


Πρόσκληση 2017

Με χαρά η ομάδα του Micro μ απευθύνει την ετήσια πρόσκληση στους έλληνες κινηματογραφιστές για να καταθέσουν τη δουλειά τους.

Η έβδομη κατά σειρά διοργάνωση του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2017 θα προβάλλει τις δεκαπέντε ταινίες που θα επιλεγούν, στο κοινό της Ελλάδας και του εξωτερικού, το οποίο ζωντανά όπως κάθε χρόνο θα ψηφίσει για την αγαπημένη του.

Οι πόλεις στις οποίες θα διεξαχθεί το Micro μ θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η περίοδος υποβολής των ταινιών θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιουλίου 2017


Η διαδικασία περιλαμβάνει την αποδοχή των όρων συμμετοχής και τη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης:

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ


yppol-600x1046

Το αφιέρωμα «Νέοι & Εργασία, Γυναίκες & Εργασία» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

logo2014-2020

ΧΟΡΗΓΟΙ


ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ