parallax background

IMMF 2018 - ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ


Για τρίτη φορά στην ιστορία του, το Micro μ, φιλοξένησε μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Περιβαλλοντική εκπαίδευση, Διά βίου μάθηση» και τίτλο«To Micro μ ντύνεται Πράσινο» . Η ενότητα αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:

• Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας

• Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση

• Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και

• Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

Το αφιέρωμα περιελάμβανε την προβολή επτά θεματικών ταινιών μικρού μήκους Ελλήνων και ξένων δημιουργών και τη διοργάνωση εκπαιδευτικής ημερίδας με επιμέρους θέμα: « Η Γη Είναι το Σπίτι μας – Άκου Μαμά».

Η προβολή των ταινιών του ειδικού αφιερώματος έγινε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 μετά το διεθνές κομμάτι του φεστιβάλ και πριν την τελετή απονομής των βραβείων, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, Πάτρα και Τρίπολη.

Όσον αφορά την διοργάνωση της εκπαιδευτικής ημερίδας με τίτλο: «Η Γη είναι το Σπίτι μας, ‘Άκου Μαμά». Η ημερίδα είχε πρακτική φύση και στόχευσε στην πληροφόρηση του κοινού στους εξής τομείς: την Οικιακή οικονομία και Περιβάλλον, την Εξοικονόμηση ενεργείας στο σπίτι και την Κομποστοποίηση και Ανακύκλωση στην Πόλη. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης”

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ


EG(ε)O – Η Θάλασσα Για Μένα


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ13’ 23''
ΧΩΡΑΕΛΛΑΔΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Βίκυ Μαρκολέφα Bastian Fischer
MOVIELINK

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Το ντοκιμαντέρ είναι ένα οδοιπορικό για τη σχέση ανθρώπου και θάλασσας με επίκεντρο τις Κυκλάδες. Η ταινία μας οδηγεί στη Σίκινο, τη Φολέγανδρο, την Κίμωλο και τη Σέριφο σε ένα καλειδοσκόπιο ιστοριών εμπνευσμένο από τη θάλασσα. Τι σημαίνει η θάλασσα για σας;


77 %


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ6' 30''
ΧΩΡΑΙΣΠΑΝΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Guido Manuilo
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Το 77% είναι ένα σύντομο ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της 53ης Επιστημονικής Αποστολής στην Ανταρκτική. Αυτό το κομμάτι, σε σκηνοθεσία Guido Manuilo με πρωτότυπη μουσική από τον Carlos Cohl, μας φέρνει πιο κοντά στον μεγαλύτερο θησαυρό του ανθρώπου και θέτει ερωτήματα για το πώς οι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν το μέλλον τους.


Euphoria


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ4'
ΧΩΡΑΟΥΓΓΑΡΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑKatalin Egely
MOVIELINK

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Παρόλο που βλέπουμε την ιεραρχία της φύσης, βλέπουμε τους εαυτούς μας ως κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό. Ωστόσο, η γενική αλήθεια δεν είναι ποτέ η αλήθεια μιας μονάδας, ας είναι στη φύση ή στην κοινωνία μας. Η χαρά κάποιου μπορεί να οδηγήσει στην τραγική μοίρα του άλλου. Στον κόσμο αυτό τα πάντα έχουν την ίδια αξία με την ίδια σημασία και όλα έχουν πνεύμα, ρόλο και είναι γεμάτα ζωή. Είμαστε όλοι μέρος των ίδιων αγώνων και αρμονίας, «άψυχων» στοιχείων και ζωντανών όντων, αυτού του ξέφρενου χορού της ευφορίας και της αποδοχής.


Insolation


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ5’ 31''
ΧΩΡΑΓΑΛΛΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑLea Fabreguettes
MOVIELINK

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Όταν ο κόσμος βρίσκεται στο σκοτάδι όλο το χρόνο, η μόνη ηλιόλουστη μέρα είναι ένα σημαντικό γεγονός. Αυτή τη μέρα είναι το αύριο. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται στην παραλία, περιμένοντας να ζήσουν αυτή τη μέρα μαζί ...


Changing Shades of Ulhas River


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ7'24''
ΧΩΡΑΙΝΔΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑSandeep Rasal
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ένας ποταμός που ξεκινάει με 122 χιλιόμετρα παρθένων ρεμάτων τελειώνει ως δύσοσμος ποταμός στην Αραβική Θάλασσα. Η ρύπανση των υδάτων του, ώθησε το εθνικό δικαστήριο (NGT) να επιβάλει πρόστιμο υπέρογκου ύψους για ρυπαίνουσες οντότητες, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών υπηρεσιών και βιομηχανιών κατά τη διάρκεια της πορείας του.


The Last Book From Earth


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ1’ 53''
ΧΩΡΑΙΣΠΑΝΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑPau Torrano, Marina Soteras
MOVIELINK

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η ματιά του αστροναύτη που βρίσκει το τελευταίο βιβλίο από τη Γη. Τι μας λέει;


Natron


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ5'57''
ΧΩΡΑΕΛΛΑΔΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣοφία Αβραμίδου, Αρης Απαρτιάν
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Όταν η φύση δεν μπορεί πλέον να αντέξει, ένα σμήνος επαναστατικών φλαμίνγκο παίρνει τα πράγματα στα δικά τους “φτερά” για να απελευθερώσει το είδος τους από τη δουλεία. Μια ιστορία φαντασίας εμπνευσμένη από πραγματικές περιβαλλοντικές απειλές για τη λίμνη Natron, Τανζανία.ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ


yppol-600x1046

«Το αφιέρωμα «To Micro μ Ντύνεται Πράσινο» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

«Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την

Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.».

logo

ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ