parallax background

IMμF 2024 : Η ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η περίοδος υποβολής ταινιών για IMμF 2024 έκλεισε. Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί πολύ όλους τους δημιουργούς που εμπιστεύτηκαν στο φεστιβάλ για άλλη μια φορά τη δουλειά τους.

Για ακόμη μια χρονιά ο αριθμός αιτήσεων τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές μέρος ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Το γεγονός αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία και μας ενδυναμώνει ώστε να συνεχίσουμε τον προγραμματισμό μας.

Όλες οι ταινίες βρίσκονται πλέον στη διάθεση των μελών της προκριματικής επιτροπής. Τον Σεπτέμβρη θα ανακοινωθούν οι δεκαπέντε ελληνικές συμμετοχές που θα προβληθούν και θα διαγωνιστούν για την ψήφο του κοινού σε ζωντανή σύνδεση στις πόλεις του δικτύου το IMμF 2024 .

Παράλληλα, θα ανακοινωθούν και οι τίτλοι των διεθνών συμμετοχών, καθώς και το τελικό πρόγραμμα και οι υπόλοιπες δράσεις του φεστιβάλ.

Τα μέλη της προκριματικής Επιτροπής του IMμF 2024 είναι:



Ισμήνη Δασκαρόλη : Σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στο Βερολίνο και μεγάλωσε στη Νέα Ζηλανδία και τη Γερμανία. Παρουσιάστηκε ως "Future Leader" στο τεύχος 2021 του Screen Daily για τις Κάννες και στο Meet the Scriptwriters του First Films Firs. Οι μικρού μήκους ταινίες της βρίσκονται μεταξύ άλλων στις πλατφόρμες των ERTflix, ERT World / international, Apple TV και Indieflix. Οι ταινίες και τα έργα της έχουν προβληθεί και βραβευτεί σε κινηματογραφικά φεστιβάλ και μουσεία διεθνώς. Είναι alumni του Industry Academy Λοκάρνο - θεσσαλονικης, του MFI και του Torino Film Lab. Στο παρελθόν υπήρξε αρχισυντάκτρια κινηματογραφικής ύλης στο Exostis Press. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή κινηματογραφικά περιοδικά. Στον τομέα των film sales και film marketing εργάστηκε στην Pluto Film (Βερολίνο) και στην Heretic (Αθήνα). Το 2021 Διετέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. . Το 2015 η ταινία της «The Gift of Magi» κατέκτησε τον τίτλο της Αγαπήμενης ταινίας του Micro μ.



Μιχάλης Γκιοκας : Τεχνικός ψηφιακών εφέ. Γεννήθηκε εν αγνοία του μια βραδιά του 1983. Ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1994 διάβασε τον "Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο" του Aldous Huxley ακούγοντας το "superunknown" των Soundgarden συντηρώντας μετατραυματικό στρες έκτοτε.

Ισοδύναμα γοητευμένος από το αιτιατό και το υπερβατικό, μεταξύ των δύο δρόμων αποφάσισε να διαβεί και τους δύο αποκτώντας σπουδές μηχανικού αυτομάτου ελέγχου αλλά με το ενδιαφέρον στραμμένο στη ποίηση της κινούμενης εικόνας.

Προτιμά τον επαγγελματικό όρο "Τεχνικός ψηφιακών εφφε* τα τελευταία 19 χρόνια και επ’ ουδενί καλλιτέχνης. Ζει με δύο γάτες και καμιά φορά έρχεται και μια ακόμα.

Υ.Γ. Επίσης είναι Σινεφίλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ



Μιχάλης Δημητρίου : Σκηνοθέτης. Γεννήθηκε το 1989. Έχει μεταπτυχιακό (M.A.) με ειδίκευση στην Ηθοποιία και Σκηνοθεσία από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου από το οποίο αποφοίτησε με άριστα το 2019. Πήρε Β.Α. στις σπουδές κινηματογράφου, επίσης με άριστα από το πανεπιστήμιο του Greenwich, UK, έχοντας πρώτα λάβει δίπλωμα κινηματογραφικών και τηλεοπτικών σπουδών από το New York College. To 2020 ήταν βοηθός καθηγητή της Ana Sanz Magallon στο (MFI) MediterraneanFilm Institute για ανάπτυξη σεναρίου και project. Έχοντας γαλουχηθεί στην Αθηνά τα χρόνια της κοινωνικό-οικονομικής κρίσης, ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του είναι εστιασμένο σε αυτήν. Η φιλμογραφία του επικεντρώνεται στις ενδοοικογενειακές σχέσεις έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα από μεγάλες κοινωνικές πιέσεις. Έτσι μέσα από την δουλειά του ο Μιχάλης συνδέει και συσχετίζει τους φόβους και τις ελπίδες της ανθρώπινης ψυχής. Ο Μιχάλης σκηνοθετεί και παράγει ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές με έντονη καλλιτεχνική ματιά. Η δουλειά του εμπεριέχει πολυπολιτισμικά στοιχεία και απευθύνεται σε ένα διεθνές ακροατήριο. Στην σειρά ντοκιμαντέρ «Χωρίς Ερώτηση» (2016-2017) που προβλήθηκε στην ΕΡΤ2 υπέγραψε το σενάριο και την σκηνοθεσία και στα 16 επεισόδια. Η προσωπικότητα και ιστορία του κάθε καλεσμένου ξεδιπλώνεται χωρίς διακοπή – χωρίς ερώτηση – μέσα από την τεχνική του μονοπλάνου. Οι ταινίες του έχουν κερδίσει βραβεία σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και τον τίτλο της Αγαπημένης Ταινίας του Micro μ, το 2020 με την ταινία «CLOUD».



Σίμος Κυπαρισσόπουλος: Ηθοποιός/ Ιδρυτής και διοργανωτής του Micro μ Festival. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Μάρτιο του 1975. Μετά τη φοίτηση του στη Σχολή Τεχολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά ασχοληθηκε με την τέχνη. Το 2005 αποφοίτησε από την Δραματική σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη και ξεκίνησε να εξασκεί το επάγγελμα του ηθοποιού στο χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Παράλληλα, από το 2007 εργάζεται στην οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής καλλιτεχνικών διοργανώσεων και θεατρικών παραστάσεων στην Αθήνα. Από το 2011 είναι διαχειριστής της ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ ΑΜΚΕ μέσω της οποίας δημιούργησε το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Micro μ, το οποίο και διοργανώνει ανελλιπώς τα τελευταία δώδεκα χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό.


- ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ -