parallax background

IMμF 2020 : Η ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η περίοδος υποβολής ταινιών για IMμF 2020 έκλεισε. Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί πολύ όλους τους δημιουργούς που εμπιστεύτηκαν στο φεστιβάλ για άλλη μια φορά τη δουλειά τους. Για ακόμη μια χρονιά ο αριθμός αιτήσεων τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές μέρος ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Το γεγονός αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία και μας ενδυναμώνει ώστε να συνεχίσουμε τον προγραμματισμό μας, στην πιο δύσκολη και απρόβλεπτη χρονιά λόγω των συνθηκών που επικρατούν.

Όλες οι ταινίες βρίσκονται πλέον στη διάθεση των μελών της προκριματικής επιτροπής. Τον Σεπτέμβρη θα ανακοινωθούν οι δεκαπέντε ελληνικές συμμετοχές που θα προβληθούν και θα διαγωνιστούν για την ψήφο του κοινού σε ζωντανή σύνδεση στις πόλεις του δικτύου το IMMF 2020 .

Παράλληλα, θα ανακοινωθούν και οι τίτλοι των διεθνών συμμετοχών, καθώς και το τελικό πρόγραμμα και οι υπόλοιπες δράσεις του IMμF.

Τα μέλη της προκριματικής Επιτροπής του IMμF 2020 είναι:Δήμητρα Δερμιτζάκη : Σκηνοθέτης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σητεία της Κρήτης. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή «Εμπρός». Ως Βοηθός σκηνοθέτη έχει συμμετάσχει σε μεγάλες παραγωγές μεταξύ των οποίων η «Άλκηστη» του Ευριπίδη Σκην. Κατερίνας Ευαγγελάτου στην Επίδαυρο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2017, «Οιδίπους Τύραννος» Σκην. Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη που παρουσιάστηκε στην Επίδαυρο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019, «Master Class Maria Callas» Σκην. Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, ενώ ξεκίνησε να υπογράφει τις δικές τις σκηνοθεσίες από το 2015 με την παράσταση «Δωδέκατη Νύχτα» του William Shakespeare που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά. Αυτό τον καιρό Σκηνοθετεί την παράσταση «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.» της Λένας Κιτσοπούλου. Ζει στην Αθήνα και αγαπάει την λογοτεχνία, την κλασική μουσική και τον κινηματογράφο.Εύη Κολιούλη : Ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή Αθηνών Θεοδοσιάδη. Από το 2006 ως σήμερα εργάζεται αδιάλειπτα στον χώρο του Θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Μεταξύ άλλων έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις «Drakulam» και «Scarmface» της ομάδας Splish - Splash, «Τα πίκρα δάκρυα της Πέτρας Φον Καντ» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου «Ο βαφτιστικός της κυρίας» σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα Καθώς και στην τηλεοπτική σειρά το Καφέ της Χαράς.Κατερίνα Σιδηροπούλου : Δημοσιογράφος/Κριτικός κινηματογράφου. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου το 2012. Από το 2013 ως σήμερα αρθρογραφεί σε διάφορα μέσα με σταθερή βάση το κινηματογραφικό site «Cinepivates» στο οποίο έχει αναλάβει τις στήλες «Μαθήματα Κινηματογραφικής Ιστορίας» & «Bright Stars». Παράλληλα με την δημοσιογραφία ασχολείται με την μουσική εκπαίδευση, ως ειδική συνεργάτιδα του τμήματος οργάνωσης γνωστής μουσικής σχολής. Από το 2016 έχει ενταχθεί στην οργανωτική επιτροπή του Micro μ Festival, αναλαμβάνοντας το Διεθνές & Ειδικό Αφιέρωμα.Σίμος Κυπαρισσόπουλος: Ηθοποιός/ Ιδρυτής και διοργανωτής του Micro μ Festival. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Μάρτιο του 1975. Μετά τη φοίτηση του στη Σχολή Τεχολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά ασχοληθηκε με την τέχνη. Το 2005 αποφοίτησε από την Δραματική σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη και ξεκίνησε να εξασκεί το επάγγελμα του ηθοποιού στο χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Παράλληλα, από το 2007 εργάζεται στην οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής καλλιτεχνικών διοργανώσεων και θεατρικών παραστάσεων στην Αθήνα. Από το 2011 είναι διαχειριστής της ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ ΑΜΚΕ μέσω της οποίας δημιούργησε το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Micro μ, το οποίο και διοργανώνει ανελλιπώς τα τελευταία εννέα χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό.


ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ