parallax background

MICRO μ 8 : Η ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

Οι συμμετοχές ξεπερνώντας κάθε προσδοκία σε ποιότητα αλλά και ποσότητα, έχουν ήδη ζεστάνει τις οθόνες των μελών της προκριματικής επιτροπής του Micro μ 2018. Όλα δείχνουν ότι το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, ημέρα προβολής του ελληνικού μέρους του φεστιβάλ, προμηνύεται συναρπαστικό για το κοινό των πόλεων που θα συνδεθούν φέτος. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας εμπιστευτήκατε τη δουλειά σας. Οι 3,073 ταινίες που δεχτήκαμε από 113 χώρες δεν αφήνουν περιθώριο αναβολής όσον αφορά την εξέλιξη. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι 15 ταινίες που προκρίνονται στο ελληνικό διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ.

Την προκριματική επιτροπή του MICRO μ 2018 αποτελούν οι:Δημήτρης Αντωνιάδης: Ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο ερευνητικό θέατρο από ηλικία 15 ετών, όπου και έγινε μέλος των EDERED και Theatrales des Jeunes en Europe, παίρνοντας μέρος σε ερευνητικές ομάδες και δίνοντας παραστάσεις στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού. Σπούδασε Performing Arts στο University College Suffolk της Αγγλίας και είναι απόφοιτος της Δραματικής σχολής Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 40 θεατρικές παραγωγές στο Ελεύθερο Θέατρο, στο Εθνικό Θέατρο, σε ΔηΠεΘε και σε Φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Δάφνη Σμον: Σκηνοθέτις.Η Δάφνη είναι βραβευμένη σκηνοθέτις Ελληνοαμερικανικής καταγωγής. Το 2009 ίδρυσε την Seek Films. Το πρωτο της ντοκιμαντέρ “ Children of the Wind” κέρδισε οκτώ διεθνή βραβεία σε φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων αυτό του “ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ” και “ Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Σκηνοθέτιδος” στο φεστιβάλ X-Dance. Έχει ηγηθεί παραγωγών σε 9 χώρες, μεταξύ των οποίων το TV Special “ Down to Earth” το οποίο προβλήθηκε από το CNN της Λατινικής Αμερικής. Η πρώτη της ταινία μυθοπλασίας “All of Me”, η οποία είχε αποκλειστικά γυναικείους ρόλους, προβλήθηκε σε πάνω από 25 διεθνή φεστιβάλ. Η ταινία απέσπασε 4 βραβεία και 6 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων μια θέση στην πεντάδα των αγαπημένων ταινιών του Διεθνούς Φεστιβάλ Micro μ το 2017. Η νέα της ταινία “Mati” επιλέχθηκε να προβληθεί ανάμεσα σε 15 ταινίες γυναικών δημιουργών στις Κάννες. Η Δάφνη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο κι είναι από τα ενεργά μέλη του Cinesisters και WFTV UK.Γιώργος Σουξές: Ηθοποιός/ Σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει συνεχή παρουσία από το 1982 στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 45 θεατρικές παραστάσεις, 31 κινηματογραφικές παραγωγές, 50 τηλεοπτικές σειρές, διδάσκει υποκριτική, αυτοσχεδιασμό, σκηνοθετεί παραστάσεις και γράφει θεατρικά έργα. Ταινίες που πρωταγωνιστούσε συμμετείχαν στο 2ο και 3ο Micro μ Festival. Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών από το 1989.Σίμος Κυπαρισσόπουλος: Ηθοποιός/ Ιδρυτής και διοργανωτής του Micro μ Festival. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Μάρτιο του 1975. Μετά τη φοίτηση του στη Σχολή Τεχολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά ασχοληθηκε με την τέχνη. Το 2005 αποφοίτησε από την Δραματική σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη και ξεκίνησε να εξασκεί το επάγγελμα του ηθοποιού στο χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Παράλληλα, από το 2007 εργάζεται στην οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής καλλιτεχνικών διοργανώσεων και θεατρικών παραστάσεων στην Αθήνα. Από το 2011 είναι διαχειριστής της ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ ΑΜΚΕ μέσω της οποίας δημιούργησε το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Micro μ, το οποίο και διοργανώνει ανελλειπώς τα τελευταία επτά χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ενεργός στο χώρο παρά τη συνεχή ενασχόληση του με το φεστιβάλ.


Πρόσκληση 2018

Με χαρά η ομάδα του Micro μ απευθύνει την ετήσια πρόσκληση στους έλληνες κινηματογραφιστές για να καταθέσουν τη δουλειά τους.

Η όγδοη κατά σειρά διοργάνωση του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2018 θα προβάλλει τις δεκαπέντε ταινίες που θα επιλεγούν, στο κοινό της Ελλάδας και του εξωτερικού, το οποίο ζωντανά όπως κάθε χρόνο θα ψηφίσει για την αγαπημένη του.

Οι πόλεις στις οποίες θα διεξαχθεί το Micro μ θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η περίοδος υποβολής των ταινιών θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιουλίου 2018


Η διαδικασία περιλαμβάνει την αποδοχή των όρων συμμετοχής και τη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης:

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ


yppol-600x1046

ΧΟΡΗΓΟΙ


ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ