parallax background

7ο MICRO μ FESTIVAL 2017 - ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ


Στα πλαίσια του 7ης διοργάνωσης του και για δεύτερη φορά το Micro μ, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Μειονότητες, Ρομά, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν: • Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, • Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, • Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και • Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Μειονότητες, Ρομά, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει την προβολή πέντε θεματικών ταινιών μικρού μήκους, Ελλήνων και ξένων δημιουργών καθώς και τη διοργάνωση στρογγυλής τραπέζης με ειδικό θέμα: «Η διαφορετικότητα ως δύναμη προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης » με προσκεκλημένους μέλη μειονοτήτων οι οποίοι έχουν καταφέρει να δουν και να χρησιμοποιήσουν τη διαφορετικότητα τους με θετικό αντίκτυπο για τους ίδιους και την κοινωνία.

Πιο αναλυτικά, οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:«Yes! You May» του Mahhesh More , «I am a Roma Doctor - Carmen » της Anelise Sălan , «Love Stories» της Paola Suhonen , «Γιατί» της Κατερίνας Σιγάλα και «Firaq» της Κάλλις Ζήφου.

Η προβολή των ταινιών θα γίνει το Σαββατο 14η Οκτωβρίου 2017 με τη λήξη του διαγωνιστικού μέρους της διοργάνωσης κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στους χώρους του φεστιβάλ.

Όσον αφορά τη δεύτερη δράση του αφιερώματος, αυτή θα περιλαμβάνει τη διοργάνωση ζωντανής συζήτησης με προσκεκλημένους καλλιτέχνες, κοινωνικούς επιστήμονες και νέους που διαπρέπουν επαγγελματικά αυτή την κρίσιμη εποχή. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 στις 14:00 μετά τη συνέντευξη Τύπου του 7ου Micro μ Festival στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος ).

Η είσοδος στις δράσεις του αφιερώματος θα είναι ελεύθερη και με πρόσβαση για ΑΜΕΑ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ


YES! YOU MAY


-
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ5’
ΧΩΡΑΙΝΔΙΑ
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑMahhesh More
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑSushil Suresh Chavan
ΗΘΟΠΟΙΟΙYash Chavan, Vijay Gupta, Pandurang Kadam
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η ταινία περιγράφει την προσπάθεια ένταξης ενός νεαρού παιδιού σε ένα σχολικό περιβάλλον διαφορετικής κοινωνικής τάξης στην Ινδία.


I AM A ROMA DOCTOR


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ8'
ΧΩΡΑΡΟΥΜΑΝΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑAnelise Sălan
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑPetruț Călinescu
ΜΟΥΣΙΚΗKetsa, Serghey Cheremisionov, Marcos H. Bolanos
ΗΘΟΠΟΙΟΙCarmen Andreea Boroghină, Vasile Astărăstoae, Marin Boroghină, Viorica Boroghină
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η Κάρμεν πρόσφατα αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή της Ιατρικής Σχολής “Grigore T. Popa” της Ρουμανίας.. Η ακαδημαϊκή της απόδοση την ώθησε να γίνει συνεργάτης του Προγράμματος Υποτροφιών για την Υγεία για τον πληθυσμό των Ρομά. Η συγκεκριμένη υποτροφία υποστηρίζει νέους Ρομά να χτίσουν την καριέρα τους στο ιατρικό επάγγελμα.


ΓΙΑΤΙ ?


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ6'
ΧΩΡΑΕΛΛΑΔΑ
ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΚατερίνα Σιγάλα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΝίκος Αρτοποιός
ΜΟΥΣΙΚΗΣτράτος & Αβραάμ Ισαακίδης
ΜΟΝΤΑΖΣτάθης Χαραλαμπίδης
ΗΘΟΠΟΙΟΙΓιώργος Ντίνος,Γιάννης Τριβέλλας, Κατερίνα Σιγάλα,Στράτος Ισαακίδης,Δέσποινα Κασιώτη,Διονύσης Τσουμπής,Χρύσα Σκερλετίδου κ.α.
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο κρίνουν τους ανθρώπους και όχι τις πράξεις τους. Μία αποξένωση μπορεί να γονατίσει μια ψυχή. Ένα σπίτι πλούσιο με φτωχές ψυχές μπορεί να γεννήσει μοναξιά, πόνο. Ο κάθε χαρακτήρας δεν ζητά να τον δικαιολογήσεις απλά να τον ρωτήσεις το Γιατί.


LOVE STORIES


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ8’
ΧΩΡΑΦΙΛΑΝΔΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑPaola Suhonen
TRAILER-
MOVIE-

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Πολιτικά κόμματα της Ευρωπαϊκής ένωσης ζητούν να απαγορευτεί το δικαίωμα ελεύθερης διακίνησης της μεγαλύτερης εθνικής μειονότητας της Ευρώπης, 10 εκατομυρίων Ρομά. Η αγάπη όμως είναι πανανθρώπινη. Δεν έχει όρια ούτε μπορεί να περιοριστεί. Ρομά κάτοικοι από το Ελσίνκι περιγράφουν τις σημαντικότερες ιστορίες αγάπης που έχουν ζήσει.


FIRAQ


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ10'
ΧΩΡΑΕΛΛΑΔΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΚάλλι Ζήφου
ΣΕΝΑΡΙΟΚάλλι Ζήφου, Luigi Lanzoni
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣLuigi Lanzoni
ΜΟΥΣΙΚΗΕμμανουήλ Ζήφος, Κάλλι Ζήφου
ΜΟΝΤΑΖΚάλλι Ζήφου, Luigi Lanzoni
ΗΘΟΠΟΙΟΙVladislav Ilic, Sabrina Habib
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙAmer Masri, Ameena Abdulrahman
TRAILERLINK
MOVIELINK

ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ένα ζευγάρι Σύριων παρουσιάζεται στις τελευταίες στιγμές του μαζί αφού δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αναζητήσουν και οι δύο καταφύγιο μακριά από τη χώρα τους.ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ


yppol-600x1046

«Το αφιέρωμα «Μειονότητες, Ρομά, Διαπολιτισμική Eκπαίδευση» υλοποιείται στο Πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.»

logo

ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ