parallax background

Δεκαπέντε ταινίες ετοιμάζουν βαλίτσες

Τα 15 πολυπόθητα «εισιτήρια» του 6oυ Micro μ Festival βρήκαν εδώ και λίγες ώρες τους αποδέκτες τους καθώς η προκριματική επιτροπή του φεστιβάλ ψήφισε τις δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους που θα διαγωνιστούν στη φετινή διοργάνωση.

Το 6ο MμF, το οποίο φέτος τελείται για πρώτη φορά και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την βόλτα του στον κόσμο. Την 1η Οκτωβρίου 2016 θα στήσει την ετήσια αγαπημένη γιορτή του ελληνικού «μικρού» κινηματογράφου ταυτόχρονα σε 12 και πλέον ελληνικές και διεθνείς πόλεις οι οποίες θα ανακοινωθούν επίσημα προσεχώς.

Οι 15 ταινίες που θα διαγωνιστούν για την «εύνοια» του κοινού του 6ου MμF είναι οι εξής:

1. «A Moment Without Fear» του Ευάγγελου Βροχίδη

2. «Firaq» της Kάλλι Ζήφου

3. «Inner Land» της Βίβιαν Παπαγεωργίου

4. «Manuel Du Mort» της Αναστασίας Παλισίδου

5. «Phantom Limb» του Μιχάλη Φελάνη

6. «Simon Says» του Νίκου Τσεμπερόπουλου

7. «Yelena» του Δημήτρη Αμπατζή

8. «Αλ» του Αλέξη Κουάντα

9. «Γενέθλια» του Δημήτρη Κατσιμίρη

10. «Μια Ξύλινη Φλογέρα» του Παναγιώτη Κράββαρη

11. «Μολών λαβέ» του Μιχάλη Μαυρομούστακου

12. «Ὁ Κλειδαράς» του Μιλτιάδη Χρηστίδη

13. «Οκτώ Δεύτερα» του Μανώλη Λεβεντέλη

14. «Όμορφα Χρόνια» του Κυριάκου Αναστασίου

15. «Ρίζωμα» του Γιάννη Ζαφείρη

Οι Συμμετοχές για το MICRO μ 2016 έκλεισαν...

Oι συμμετοχές για το 6ο Micro μ Festival ήταν φέτος περισσότερες από ποτέ. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας εμπιστευτήκατε τη δουλειά σας. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι 15 ταινίες που προκρίνονται στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ το οποίο θα διεξαχθεί την 1η Οκτωβρίου 2016.

Την προκριματική επιτροπή για το 6ο MICRO μ FESTIVAL αποτελούν οι:Σίμος Κυπαρισσόπουλος: Ηθοποιός/ Ιδρυτής και διοργανωτής του Micro μ Festival. Από το 2005 ως σήμερα εργάζεται στον χώρο του Θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, ενώ παράλληλα ασχολείται με την παραγωγή καλλιτεχνικών events. Από το 2011 είναι Διαχειριστής της ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ ΑΜΚΕ. Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.Γιώργος Σουξές: Ηθοποιός/ Σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει συνεχή παρουσία από το 1982 στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 45 θεατρικές παραστάσεις, 31 κινηματογραφικές παραγωγές, 50 τηλεοπτικές σειρές, διδάσκει υποκριτική, αυτοσχεδιασμό, σκηνοθετεί παραστάσεις και γράφει θεατρικά έργα. Ταινίες που πρωταγωνιστούσε συμμετείχαν στο 2ο και 3ο Micro μ Festival. Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών από το 1989.

Μένος Δελιοτζάκης: Σκηνοθέτης. Πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και Σκηνοθεσίας της Σχολής Σταυράκου. Από το 1990 εργάζεται στον χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Έχει σκηνοθετήσει τρεις ταινίες μικρού μήκους, περίπου τριάντα ντοκιμαντέρ και δύο σύγχρονες όπερες, το «Θήραμα» και το «Πάθος». Είναι προϊστάμενος του Τμήματος Ελληνικού Προγράμματος της ΕΡΤ. Μέλος της Επιτροπής Κινηματογράφου και πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Συμπαραγωγών.Στάμος Τσάμης: Σκηνοθέτης/ Συμμετείχε στο 2ο Micro μ Festival. Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Έκανε σπουδές κινηματογράφου , τηλεόρασης και παραγωγής και είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών από το 2010. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως οργανωτικό και δημιουργικό στέλεχος σε εταιρείες παραγωγής και διαφημιστικές εταιρείες . Ως σκηνοθέτης και παραγωγός έχει πραγματοποιήσει τηλεοπτικά σήριαλ (Μπρούσκο, Οι Βασιλιάδες, Κάρμα, Λόλα, Έρωτας) , θεατρικά έργα (Όπου φύγει φύγει, η σχέση σας προωθείται), ντοκιμαντέρ, διαφημιστικά σποτ, video clip κ.α. Έχει γράψει σενάρια για μικρού μήκους ταινίες καθώς και προτάσεις για ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές εκπομπές.

Δηλώστε Συμμετοχή για το Φεστιβάλ MICRO μ 2016


ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ


yppol-600x1046

Το αφιέρωμα «Νέοι & Εργασία, Γυναίκες & Εργασία» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

logo2014-2020

ΧΟΡΗΓΟΙ


    ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ


    ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ